Om oss

Vi ønsker å bygge broer av opplevelser mellom Frankrike og Norge

Om Mitt lille Frankrike

Mitt lille Frankrike ble til for å gi matglade nordmenn unike reiseopplevelser med følelser. Vi ønsker å dele vår kunnskap og våre erfaringer slik flere kan få oppdage en verden som vi har kommet tett på og elsker – autentiske steder, lokale perler, helst utenfor turistveiene.

Vi er opptatt av miljø, og ønsker derfor å tilby bærekraftige reiseopplevelser. Om dere ønsker det, får dere kompensere for karbonfotavtrykket deres, kjøre elektrisk eller hybrid, spise økologisk, vegetarisk eller vegansk, kortreist, lokaldyrket mat og delta på aktiviteter og sove på steder som er drevet på en miljøvennlig og bærekraftig måte.
 
Vi er i direkte kontakt med de menneskene dere kommer til å møte, og kjenner godt til de stedene dere besøker. Dette er steder vi selv har besøkt, og mennesker vi kjenner. Vi kan derfor garantere at de møter våre krav om autentisitet og høy kvalitet.

Vin- og matelskeren bak opplevelsene – Lionel Diss

Lionel er født og oppvokst i Alsace – et sjarmerende område nordøst i Frankrike, rik på historie og tradisjon og kjent for sine verdensberømte viner. Han kjenner Alsace meget godt, og er inngangsbilletten til en ukjent og spennende verden av smaker og opplevelser.
 
Lionel har snart bodd halvparten av sitt liv i Norge, som han selv kaller hjertelandet. Han ønsker å bygge broer mellom de to landene, og vil dele sitt engasjement og sin kunnskap om Frankrike.
 
"Jeg er glad i folk og elsker å bruke min kjennskap og kjærlighet for Frankrike og Alsace for å skape gode opplevelser for flere. Jeg vil at folk skal få oppleve noe unikt, ekte og koselig. Jeg ønsker å gi folk uforglemmelige minner. Det er det jeg brenner for!"

-Lionel Diss

Våre samarbeidspartnere

Alsace - Merkevaren symboliserer identiteten og verdiene til Alsace (fortreffelighet & banebryter, humanisme & verdensborger, intensitet & glede, balanse & forholdsbygger, optimisme & pragmatisme). Samarbeidet er en anerkjennelse av Mitt lille Frankrikes ekte, nære og seriøse forbindelse med Alsace.

Regnskogfondet - Å bevare jordens regnskog er blant de mest effektive tiltakene for å redusere det globale klimagassutslippet. For hvert tonn av karbon deres reise slipper ut i atmosfæren, kompenserer vi fotavtrykket deres ved å støtte arbeidet til Regnskogfondet for å bevare regnskogen.
 
Elsassernes internasjonale forening - Et bredt elsassisk nettverk av kompetanse, erfaring og relasjoner rundt omkring i verden som jobber for å fremme Alsace i utlandet.