English

Om oss

Vi ønsker å bygge broer av opplevelser mellom Frankrike og Norge

Om Mitt lille Frankrike

Mitt lille Frankrike ble til for å gi vin- og matglade nordmenn unike reiseopplevelser i vakre Alsace. Vi ønsker å dele vår lidenskap, vår kunnskap og våre erfaringer slik at flere kan få oppdage en verden som vi har kommet tett på og elsker – autentiske steder, lokale perler, helst utenfor turistveiene.

Vi er opptatt av miljø, og ønsker derfor å tilby bærekraftige reiseopplevelser og alternativer, som togreise fra Norge til Alsace, elektrisk og hybrid lokaltransport, økologisk, lokaldyrket og kortreist mat, vegetarisk og vegansk kosthold, miljøvennlige aktiviteter, overnattingsteder bygget, renovert og drevet på en miljøvennlig og bærekraftig måte. Karbonfotavtrykket til alle våre reiser er kompensert ved å støtte det avgjørende arbeidet til Regnskogfondet.

Vi er i direkte kontakt med de menneskene dere kommer til å møte, og kjenner godt til de stedene dere besøker. Dette er steder vi selv har besøkt, og mennesker vi kjenner. Vi kan derfor garantere at de møter våre krav om autentisitet og høy kvalitet.

Vin- og matelskeren bak opplevelsene – Lionel

Lionel er født og oppvokst i Alsace – et sjarmerende område nordøst i Frankrike, rik på historie og tradisjon og kjent for sine verdensberømte viner.

Han kjenner Alsace meget godt, og er inngangsbilletten til en ukjent og spennende verden av smaker og opplevelser.

Lionel har bodd halvparten av sitt liv i Norge, som han selv kaller hjertelandet sitt. Han ønsker å bygge broer mellom de to landene, og vil dele sitt engasjement og sin kunnskap om Alsace. Lionel har etablert Mitt lille Frankrike i 2017, er Alsace ambassadør i Norge siden 2008 og har opprettet Alsace foreningen i Norge i 2023. Han er også medgründer og partner i The Tiny Wine House som importerer biodynamisk og naturvin fra Alsace.

"Jeg er glad i mennesker, og elsker å bruke min kjennskap og kjærlighet for Alsace for å skape gode opplevelser for flere. Jeg vil at gjestene mine skal få oppleve noe unikt, ekte og koselig. Jeg elsker å overraske. Jeg ønsker at gjestene mine reiser hjem med uforglemmelige minner fra den vakre hjemregionen min. Det er det jeg brenner for!" - Lionel

Våre samarbeidspartnere

Alsace - Merkevaren symboliserer identiteten og de ti viktige verdiene til Alsace (fortreffelig, banebrytende, humanist, verdensborger, engasjert, glad, balansert, forholdsbyggende, optimistisk, pragmatisk). Samarbeidet er en anerkjennelse av Mitt lille Frankrikes ekte, nære og seriøse forbindelse med Alsace.

Elsassernes internasjonale forening
- Et bredt elsassisk nettverk av kompetanse, erfaring og relasjoner rundt omkring i verden som jobber for å fremme Alsace i utlandet.

Classic Norway Hotels - Hotellkjeden som eier og driver noen av Norges mest sjarmerende hoteller og rorbuer.

Galopin - Fransk delikatessebutikk og vinbar i Mathallen Oslo som tilbyr nøye utvalgte håndverksprodukter, med et bredt utvalg av ost og spekemat. Fokuset er småskala produsenter, håndverksprodukter og rå melk: tradisjonsrike produkter.

Les Mousquetaires - Franskkurs for voksne og barn, samt gruppe- og privatundervisning. Kursene og workshopene er utviklet for å kombinere franskkunnskaper og tverrfaglige aktiviteter.

Regnskogfondet - Å bevare jordens regnskog er blant de mest effektive tiltakene for å redusere det globale klimagassutslippet. For hvert tonn av karbon deres reise slipper ut i atmosfæren, kompenserer vi fotavtrykket deres ved å støtte arbeidet til Regnskogfondet for å bevare regnskogen.